SUBSCRIBE NOW

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

F5K Losser Open 12-10-2019

F5K Losser Open

Beste F5K piloten,
 
gisteren is de inschrijving voor de F5K Losser Open gesloten en de deelnemerslijst ziet er als volgt uit:
 
1. Brian van der Gouw, electro Vortex
2. Herman Dievelaar , Simply the Best
3. Ulrich Freitag, nog te bouwen :)
4. Gert Hogenkamp, nog te bouwen DLG
5. Jeroen Kole, eigenbouw
6. Jorn Beerendonk, CX5 met eigenbouw romp
7. Vincent Merlijn, eigenbouw “Double Trouble”
8. Henk Nieuwenhuijsen, electro Stream NXT
9. Bart Meertens, ombouw of eigenbouw DLG
10: Rasmus de Jong, eigenbouw DLG
11: Walther Bednarz, Snipe 2 electro
12: Dummy 1
 
Peter Zweers heeft tijdens zijn vlucht afgelopen zaterdag helaas schade aan zijn Snipe 2 light electro opgelopen en kan hierdoor niet meevliegen.
Gelukkig is hij er wel bij en helpt hij de hele dag in de organisatie. Er komt vast een volgende gelegenheid dat zijn kist weer ingezet kan worden. Hierdoor is er wel een “Dummy” plek ontstaan.
Mocht iemand deze Dummy plek willen gebruiken dan kan dat natuurlijk altijd! Neem dan even contact met me op, zodat alles ook in de scoreverwerking meegenomen kan worden.
Het is de bedoeling dat we in een 4×3 matrix gaan vliegen, oftewel 3 groepen van 4 piloten. Dit geeft net wat meer rust in de opvolging van de ene groep naar de andere groep.
 
Het blijft lastig om een keuze te maken voor een optimale wedstrijddag. We proberen rekening te houden met het weer: weinig of geen neerslag en niet teveel wind.
Na het raadplegen van verschillende toonaangevende websites heeft het team besloten de  wedstrijd op zaterdag te laten plaatsvinden. Op zaterdag wordt er weinig of geen neerslag verwacht en is de wind ca. 4-5 m/s.
Goed vliegbaar dus. Wel zal de temperatuur zaterdag lager zijn dan zondag, maar daar kunnen we ons op kleden zullen we maar zeggen.
 
Conclusie: besloten is om de wedstrijd op zaterdag 12 oktober plaats te laten vinden.
 
Uiterlijk vrijdag 11 oktober zal ik laten weten wat de Nominal Launch Height (NLH) voor de Altis wordt. Daarmee kunnen de F5K parameters dan ingesteld worden.
 
*****************************************************************************************************************************************************************************************************
 
Zaterdag 12 october zal de allereerste F5K wedstrijd ter wereld gehouden worden.
 
Iedereen is welkom op het veld van de Modelvliegclub Losser. Dit jaar kunnen we terecht op een veld welke net iets verder ligt dan het gebruikelijke clubveld.
 
Een zeer ruim veld met weinig tot geen vliegbeperkingen in een prachtige natuur omgeving. Er is helaas geen kantine aanwezig.
 
Wel zal de club in de pauze een broodje knak of hamburgen op het veld klaarmaken. Deze consumptie is bij het inschrijfgeld inbegrepen.
 
De exacte locatie van het veld is hieronder terug te vinden.
 
Voor de wedstrijd verzoeken we wel je sportlicentie mee te nemen of een WA-verzekeringsbewijs!
 
Aanvangstijdstip en tijdschema:
 
08:45: Invliegen
 
09:15: Briefing en veld uitleggen
 
09:45: Start wedstrijd
 
16:00: Start laatste taak
 
Zoals reeds eerder vermeld is dit het allereerste F5K evenement ter wereld. Veel van de taken lijken op F3K taken. Toch zijn er behoorlijk wat verschillen.
 
Om die reden zal ik (Brian)  voor aanvang van de taak tekst en uitleg geven over hoe de taak gevlogen dient te worden. Daarna zal de wedstrijdleider (Fons) toezien op het vliegen van de taak.
 
Hopelijk is het mooi weer en kunnen we veel vliegen.
 
Op dit moment zijn er 5 taken beschreven. We zullen trachten zoveel mogelijk taken te vliegen. Tussendoor zal er een pauze zijn waarin de club een broodje knak aanbiedt.
 
Het precieze tijdschema wordt ter plaatse bekendgemaakt. Er wordt getracht minimaal 5 ronden te vliegen. Maximaal aantal ronden is 10.
 
Taken:
 
De volgende taken proberen we (2 keer) te vliegen:
 
Taak A :  4, 3, 2 & 1 minutes in any order 9:45
Taak B :  Last Flight 7:00
Taak C :  All Up 12:00
Taak D  : 4, 3 & 3 minutes in any order 9:50
Taak E  : Poker 9:59
 
NLH – Nominal Launch Height:
 
Uiterlijk vrijdag 11 oktober zal op deze site de Nominal Launch Height bekend gemaakt worden. Deze is afhankelijk van de verwachte windsterkte op de wedstrijddag.
 
Het is de bedoeling dat de Altis Nano ingesteld wordt op de maximale “Altitude Switch” en “Time Switch”. De detail uitleg van de NLH is “hier” terug te vinden.
 
Tijdens het invlieg periode, welke is van 8.45 uur tot en met 9.30 uur kan iedere piloot zijn kist testen. Eventuele aanpassingen aan de Altis Nano kan dan nog plaatsvinden.
 
Er zal een laptop beschikbaar zijn om eventueel de laatste settings nog aan te passen.
 
 
 
 
Aflastingen:
 
  • Wanneer de wedstrijd voor zaterdag 12 niet doorgaat, zal dit vanaf vrijdag 11 oktober 2019 rond 20.00 uur hier gepost worden. De uitwijkdatum is dan zondag 13 oktober. Het al dan niet doorgaan van de zondag wedstrijd zal uiterlijk zaterdag rond 20.00 uur zijn. Verder op Facebook en op het Modelbouwforum onder het betreffende draadje.
  • De wedstrijd gaat niet door:
    Als de kans op neerslag hoger is dan 70% en de te verwachten neerslaghoeveelheid meer dan 1 mm, gedurende ten minste 30% van de periode tussen 09:45 en 16:45uur (ongeveer 2 uur).
    En/of de windkracht voorspelling gelijk aan of hoger is dan 9 m/s nominaal, gedurende ten minste 30% van de periode tussen 09:45 en 16:45uur (ongeveer 2 uur).
  • In afwijking van het reglement zal er geen zenderinname plaatsvinden. Indien een 35Mhz zender wordt gebruikt: voor het inschakelen van de zender zal men eerst de betreffende “frequentieknijper” op de antenne van zijn zender moeten hebben! Indien mensen zich niet aan deze regel houden behoud de wedstrijdleider zich het recht voor deze mensen van verdere deelname uit te sluiten. (veiligheid)
  • De wedstrijdleiding heeft in principe geen tijdopnemers beschikbaar. Deelnemers die zelf niet actief in een ronde meedoen worden verzocht als tijdopnemer te fungeren.
  • De gevlogen en genoteerde tijden kunnen door de wedstrijdleiding steekproefsgewijs gecheckt worden.
 
Wedstrijdleiding:
 
Organisatie: RC Modelvliegclub Losser
 
Wedstrijdleiding:  Fons Kremer
 
Jury: wordt ter plaatse bekend gemaakt
 
 
Inschrijving:
 
Inschrijven kan is mogelijk middels deze link. De uiterlijke inschrijfdatum is dinsdag 8 oktober 2019, vóór 24.00 uur.
 
Piloten die zich na dinsdag 8 oktober 2019 ná 24.00 uur alsnog mee willen doen kunnen het verzoek indienen bij Brian van der Gouw,
 
Graag een email bericht naar b.vandergouw@gmail.com
 
In geval er niet met 2.4 GHz gevlogen wordt dient men minimaal twee frequenties op te geven.
 
 
 
Inschrijfgeld / voorbereiding:
 
Betalingen moeten aan de wedstrijdleiding worden voldaan op de dag van de wedstrijd. De scoreformulieren worden per mail gestuurd en zullen door de deelnemers zelf geprint en meegenomen dienen te worden. Ook de groepsindeling en taken staan zullen per mail aangeleverd worden. De piloten dienen zelf zorg te dragen voor stopwatches. Wel zal de organisatie stopwatches als back up beschikbaar hebben.
 
Senioren: € 15.00
 
Junioren: € 5,00
 
Heeft u verder nog vragen over de wedstrijd? Neem gerust contact met mij op: b.vandergouw@gmail.com
 
 
Tot zaterdag!

Gallery: